Fakülte

TARİHÇE

Lisans düzeyinde TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ 2001-2002 eğitim-öğretim yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesi altında öğretim faaliyetine başlamış olup, 2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren 2016 yılına kadar İşletme Fakültesi bünyesinde eğitim faaliyetlerine devam etmiştir. 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren ise Turizm Fakültesi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Yüksek Lisans düzeyinde TURİZM İŞLETMECİLİĞİ ENSTİTÜ BİLİM DALI , İşletme Anabilim Dalı altında bir Bilim Dalı olarak 1998-1999 akademik yılında hem tezli hem de tezsiz yükseklisans öğrencisi kabul etmeye başlamıştır. Turizm işletmeciliği bölümünün kurulmasıyla birlikte 2002 yılından itibaren müstakil bir anabilim dalı haline dönüşerek TURİZM İŞLETMECİLİĞİ ENSTİTÜ ANABİLİM DALI ismini almıştır.

Doktora düzeyinde TURİZM İŞLETMECİLİĞİ ENSTİTÜ ANABİLİM DALI 2010-2011 akademik yılının hem güz hem de bahar yarıyılında öğrenci kabul etmeye başlayarak yoğun talebe cevap vermeye devam etmektedir.

Bölüm kurulduğu yıldan itibaren özellikle Marmara Bölgesinde faaliyette bulunan turizm işletmeleriyle kurmuş olduğu yakın işbirlikleri sayesinde karşılıklı bilgi paylaşımı, öğrencilerine staj imkanları ve mezunlarına istihdam imkanlarını sağlamıştır. Bu sayede mezunlarına %70 garantili istihdam sağlayabilen ender bölümler arasına girmiştir. Bunun yanında bölge turizminin sorunlarına yönelik çalışmalar ve projeler yapılmıştır. Her yıl düzenlenmekte olan ve 2016 yılında 15.si düzenlenmiş olan Turizm Paneli bunun güzel bir örneğidir.